top of page
  • Skribentens bildMatilda Mattsson Fröjd

Dags att tömma toalett och gråvatten

Uppdaterat: 6 apr. 2022

Många lyckliga fricampare har fördelen att ha både toamöjlighet och rinnande vatten i sin husbil, husvagn eller skåpbil. Lyxigt ju! Men hur gör man när det är dags att tömma?


Foto: Erik Wernerlich


Att tömma toaletten är väl inga problem? Bara öppna tanken och hälla ut tänker du? Och gråvatten vad är det ens? Jo gråvatten är slaskvattnet som rinner ner i diskhon – ditt använda vatten helt enkelt. Kontaminerat med matrester, diskmedel, tvål och tandkräm. Inget vi vill hälla ut i moder jord med andra ord.


Gråvatten är slaskvattnet som rinner ner i diskhon – ditt använda vatten helt enkelt.

På macken, på camping eller på rastplats

Om du bara är ute över helgen blir nog varken toaletten eller gråvattentanken full, då kanske du kan tömma den hemma. Men om du är ute en längre tid måste du tömma tankarna längs vägen. Även om du inte tar in på camping så erbjuder många campingplatser tömning, ofta till en liten kostnad. Prata med receptionen så får du hjälp.


Även på en del rastplatser längs vårt avlånga land finns det möjlighet att tömma både svartvatten (det vill säga toaletten) och gråvatten. Vissa bensinmackar erbjuder dig som tankar att tömma ditt gråvatten – fråga i kassan.


Har du ingen toalett med dig? Läs om hur du använder naturen som toalett här.


Har du tips eller idéer du vill dela med oss? Eller har du synpunkter på artikeln? Hör av dig!

7 360 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page